Найпопулярніші питання стосовно детектора брехні

Нам дуже часто задають різноманітні питання на тему поліграфа. Тут ми спробуємо дати на них відповідь.

1) Як проходить сама процедура опитування на детекторі брехні?Популярні питання

Процедура починається із попередньої співбесіди, пояснюєтся суть опитування, загальні питання. Також заповнюються необхідні документи і поліграфолог дає відповіді на всі питання, які цікавлять клієнта.
По закінченні співбесіди до піддослідного підключаються датчики поліграфа і проводиться опитування. Воно має проводитись в комфортних умовах, присутність третіх сторін має бути виключена, для створення належних умов проходження поліграфа. Відповідати на питання поліграфолога треба тільки «так» або «ні». Самі відповіді фіксуються показаниками датчиків. По закінченні процедури поліграмма щільно аналізується спеціалістом-експертом.

2) Скільки займає часу процедура опитування на поліграфі-детекторі брехні?

Час витрачений на опитування може залежити від особливостей самого піддослідного та складності завдання. Як правило, мінімальний час опитування це приблизно півтори-дві години. Складні випадки займають від 4-4,5 годин. В середньому 2-3 години буває достатньо для повноцінного опитування.

В випадках, коли проводяться групові перевірки в “терміновому” режимі, замовнику треба знати, що для отримання реального результату треба приділяти не меньше 1.5-2 годин на особу.

3) Як впливають на результат тестування, переживання і хвилювання опитуваного?

Ні в якому разі це не може вплинути на результат. По методиці опитування ці речі враховуються і приймаються до уваги. Хвилювання під час прохождення опитування це прородній процесс, тим більше що сама процедура не є для людини явищем буденим і звичним. Комплексний підхід до процедури враховує подібні речі. Сучасний поліграф-детектор брехні враховує такі моменти і дає в любому випадку правдиві показники.

4) Брехню видно одразу чи при ретельному аналізі поліграми?

Побачити і зафіксувати неправду можна й відразу, побачивши показаники на екрані під час опитування. Але світова практика рекомендує проводити детальний аналіз поліграми для гарантії правильності висновка і виключення помилок, для уникнення хибного звинувачення. Тому досвідчений спеціаліст ніколи не буде поспішати із висновком, а прийме рішення після детального вивчення поліграми.

5) Які обмеження, заборони існують для тестування на поліграфі-детекторі брехні ?

Людям, які страждають на будь які психічні захворювання, або мають розлади психики, у стані фізичного виснаження, людям під впливом наркотиків, алкоголю, під дією транквилізаторів і т.п., не рекомендується проходити тестування. Жінкам після 7 місяця вагітності так само ми не рекомендуємо проходити поліграф.

6) Чи можу я провести процедуру для своєї дитини?

Тестування на поліграфі-детекторі брехні не рекомендовано для дітей віком до 14 років, з огляду на не сформованість їх психики.
Що стосується підлітків до шістнадцяти років, то перевіряти їх можна лише в разі необхідності, враховуючи при цьому особливості їх характеру і психики. В кожному конкретному випадку такі речі треба розглядати окремо і робити все для збереження психічної рівноваги підлітка.

7) Чи може причинити шкоду для стану мого здоров’я опитування на поліграфі?

Ні, це виключено. Жодної шкоди здоров’ю людини, ніяких наслідків поліграфологічне обстеження за собою не несе.

8) Без моєї згоди може бути проведено тестуваня на детекторі брехні?

Ні в якому разі, тестування проводиться виключно на умовах вашої письмової згоди.

9) Мене на роботі посилають проходити поліграф. З чим це може бути повязано і що може означати?

В вас нема підстав хвилюватися, сучасний роботодавець хоче знати про вашу лояльність, переконатися у відсутності шкідливих звичок, можливих проблем із законом. В разі, якщо вам не має чого приховувати- проходьте поліграф, в іншому випадку ви можете відмовитися – це ваше право.

10) Навіщо мене перевіряти по роботі, якщо я вже давно на цій фірмі працюю?

Проходження тестування на детекторі брехні допомогає керівництву компанії організувати робочі моменти, виявляти можливі порушення у роботі, виявляти негативні фактори, порушення норм поведінки, службові злочини. І це дуже позитивно впливає на роботу корпорації в цілому.

11) Чи не постраждаю я будучи невинним, наскількі об’єктивним є поліграф?

Будьте впевненим і відвертим, не намагайтесь обдурити поліграф, це просто безглуздо. Це найлегший спосіб пройти опитування успішно. Будучи невинним, ви їм і залишитесь, жодних хибних звинувачень очікувати від поліграфа не слід. Кваліфікований спеціаліст завжди розбереться у всіх нюансах вашої проблематики.

12) Де ви знаходитесь, години роботи, чи надаєте безкоштовні консультації?

Ми знаходимося за адресою: м.Львів, вул Героїв УПА, 73 (бізнес центр), працюємо кожен день без вихідних і свят. Отримати всі консультаціі ви можете за телефоном 067 666 08 08 або звернувшись на ел.пошту detektor.ukraina@gmail.com

13) Які саме питання можна розкрити за допомогою детектора брехні?

Повний перелік послуг детектора брехні-поліграфа ви можете прочитати на нашій сторінці: Послуги детектора брехні у Львові.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *